Sosyal Medya

Güncel

Almanya’nın yeni dışişleri bakanı Sigmar Gabriel

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Steinmeier'ın görevinin resmen sona ermesinin ardından Bellevue Sarayı‘nda kabul ettiği Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Gabriel'i yeni dışişleri bakanı olarak atadı.



CumhurbaÅŸkanı Joachim Gauck, Steinmeier'ın görevinin resmen sona ermesinin ardından Bellevue Sarayı‘nda kabul ettiÄŸi BaÅŸbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Gabriel'i yeni dışiÅŸleri bakanı olarak atadı.

Sigmar Gabriel’den boÅŸalan Ekonomi Bakanlığı görevini ise, Brigitte Zypries üstlendi. Geçen hafta Almanya’da sonbaharda yapılacak genel seçimlerde baÅŸbakan adaylığından vazgeçen Gabriel, Avrupa Parlamentosu eski baÅŸkanı Martin Schulz’u Merkel’e karşı partisinin baÅŸbakan adayı olarak duyurmuÅŸtu. Gabriel’in SPD genel baÅŸkanlığı görevini de mart ayı içerisinde Schulz’a devretmesi bekleniyor.

STEINMEIER’Ä°N CUMHURBAÅžKANLIÄžINA KESÄ°N GÖZÃœYLE BAKILIYOR

Eski Dışişleri Bakanı Steinmeier'ın 12 Şubat'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Almanya'da Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), geçen yıl kasım ayında düzenledikleri ortak basın toplantısında Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.